Antieke eettafel met hedendaagse eisen

Origineel zijn antieke eettafels lager dan de hedendaagse tafels. Mensen waren vroeger immers een stuk kleiner. Ik restaureer alle antieke eettafels zelf. Onderdeel van de restauratie is het op hoogte maken, naar wens, van de antieke eettafel. Dit gebeurt zeer nauwkeurig door onder de poten een blokje te lijmen dat zowel qua houtsoort als qua leeftijd en uitstraling overeenkomst met het hout waar de antieke eettafel van gemaakt is. Na het verlijmen wordt dit blokje in de lijn van de poten van de antieke eettafel geschaafd. Hierna wordt de gecreƫerde ophoging op kleur gebracht van de antieke eettafel.

Het resultaat is een functionele antieke eettafel die de bladhoogte heeft van de hedendaagse tafel. Op een mooie verzorgde manier. Zo wordt een antieke tafel van 200 jaar oud bruikbaar in de 21e eeuw.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.