Antieke eettafel; armleuningen van stoelen

De vorige column ging over het op hoogte maken van de antieke eettafel. Door een hedendaagse bladhoogte te creƫren door middel van het beschreven ophogen van de antieke eettafel wordt ook de beenruimte groter. Dit kan natuurlijk niet onbeperkt, want dan wordt het blad te hoog.

Soms is er de wens om nog meer beenruimte te krijgen dan door ophogen kan. Een reden kan bijvoorbeeld de armleuningen van stoelen zijn, die onder de antieke eettafel geschoven moeten worden. Vaak is dit mogelijk. Een reep van de onderrand van de antieke eettafel kan dan op een mooie geleidelijke manier weggezaagd worden. Op die manier is de onderrichel van de antieke eettafel geen belemmering meer voor de benen en armleuningen van de stoelen.

Indien u de wens heeft om een antieke eettafel aan te schaffen en u heeft een grote beenruimte nodig, neem dan eens contact op. Ik kan met u de mogelijkheden tot aanpassingen van uw gewenste antieke eettafel doornemen.